Persoonlijkheid heeft invloed op borstvoeding

Persoonlijkheid heeft invloed op borstvoeding

Uit onderzoek blijkt dat de persoonlijkheid van de moeder meebepaald of er borstvoeding wordt gegeven. Moeders die introvert zijn of vatbaar voor angst zullen sneller kiezen voor formulevoeding. 

Het onderzoek is uitgevoerd door de Swansea University. In 2009 zijn 602 moeders met een baby tussen de 6 en 12 maanden oud onderzocht. Hierin werd duidelijk vastgesteld dat introverte en angstige moeders sneller kiezen voor formulevoeding. De moeders die extravert en minder angstig zijn zullen, volgens het onderzoek, langer proberen om borstvoeding te kunnen geven. 

Volgens de onderzoekers zijn er veel factoren die meespelen bij de vraag of een moeder wil en in staat is borstvoeding te geven. Maar het is gebleken dat moeders die veel steun krijgen uit hun omgeving, vertrouwen hebben en weten hoe ze met problemen om moeten gaan meer kans hebben om borstvoeding te geven. 

Het onderzoek suggereert dat moeders die angstig of introvert zijn meer begeleiding nodig hebben en beter geïnformeerd moeten worden. 

Bron: Eurekalert.org